Recenzija - Menstrualna čašica Natur cup

U prošloj recenziji pričali smo o čašici OrganiCup, a sada je na redu Natur cup.

Natur cup

Natur cup recenzija ili drage sportašice :)

Natur cup je menstrualna čašica rađena u Španjolskoj i to od medicinskog silikona. Dostupna je u tri veličine - 0, 1 i 2 te samo u prozirnoj verziji trenutno. Čašica koju sam dobila za recenziju je Natur cup 0.  Vrlo je kratka stoga je pogodna za niski cerviks. Imajte na umu da sve što pišem odnosi se na tu veličinu.

Ovo je do sad najtvrđa čašica u mojoj kolekciji što posebice odgovara sportašicama. Otvara se i prije nego je to potrebno stoga ovu čašicu ne preporučujem početnicama. Kod navikavanja na korištenje čašice vrlo je važno igrati se s foldovima, pokušati ih zadržati u foldu što duže. Često se zna dogoditi da jednostavno ne možete zadržati tvrdu čašicu u foldu jer su vam mišići dlana preslabi i još niste razvile tu tehniku u rukama pa vas onda čašica opali po ne baš zgodnom mjestu. Bez obzira što je ovako tvrda, nije mi pritiskala na mjehur niti pojačavala grčeve što me ugodno iznenadilo.

Ova čašica ima vrlo zanimljiv pipak koji smatram udobnim no ne znam kako bi prošlo njegovo skraćivanje pošto je toliko debeo. Ponekad mi ju je bilo teže izvaditi jer je vrlo kratka uključujući i taj pipak.

Ne preporučam ovu veličinu ženama kojima cerviks zna otići dalje nego sto je dužina ove čašice upravo jer je tvrda pa to znači i veći takozvani vakuum što zna jako boljeti kada ju se povlači na dolje. Dakle ta je preporuka jer žene s niskim cerviksom mogu lako doseći obruč, spljoštiti ga odnosno složiti u fold i na taj način otpustiti taj vakuum.

Nature cup ima vjerojatno najveće rupe ispod obruča što je odlično što se čišćenja tiče. Nisu mi stvarale probleme s curenjem što sam mislila da hoće pošto su stvarno velike. Ima ih ukupno četiri. Obruči na dnu čašice su dovoljno naglašeni da bi bili korisni, a ujedno su i udobni.

Na unutarnjoj strani čašice nalazi se njen naziv odnosno web adresa na kojoj ju se može naručiti te oznake za praćenje količine krvi koje pomažu početnicama naučiti koliko često trebaju prazniti čašicu. Kapacitet ove čašice je malo manji od prosjeka kapaciteta manjih veličina čašica.

Za korisničku podršku ove tvrtke mogu reći da brzo odgovaraju na upite te da su ljubazni. Torbica koja dolazi uz čašicu napravljena je od organskog neizbijeljenog materijala. S čašicom dolaze uputstva i torbica.


Model 0
Promjer 40 mm
Visina (bez pipka) 46 mm
Duljina pipka 10 mm
Volumen 15 ml

Boje prozirna (bijela)
Cijena 25,30€ bez dostave
Materijal Medicinski silikon
Zemlja porijekla Španjolska
Gdje nabaviti? NaturCup

AnaGreen 

O autorici
Ana je najaktivnija članica face grupe o Platnenim ulošcima i Menstrualnim čašicama. Mnogim članicama je pomogla u odabiru njihove prve menstrualne čašice, te i dalje nesebično dijeli savjete i pomoć.

Nema komentara:

Objavi komentar