Recenzija - Menstrualna čašica OrganiCup

U prošloj recenziji pričali smo o čašici Lali cup, a sada je na redu OrganiCup.

OrganiCup
 
OrganiCup je menstrualna čašica napravljena u Danskoj. Kao što sama riječ kaže, cilj ove tvrtke je ekološka osvještenost. Kutija u kojoj dolazi čašica je napravljena od 100% recikliranog kartona. Što se tiče paketa, on je napravljen od 100% recikliranih materijala. Kako bi spriječili bespotrebno trošenje papira i sačuvali stabla, Organicup savjete o korištenju čašice i uputstva printa na samoj kutiji.

Čašica je napravljena od 100% medicinskog silikona u kontroliranim uvjetima. Spada među mekše čašice. Posebnost ove čašice su veće rupice na vrhu od onih kod ostalih čašica u cilju da se olakša čišćenje tih rupica. Nisam nikada imala problema s čišćenjem rupica ni na kojoj čašici, tako ni na ovoj. Čekala sam menstruaciju da isprobam čašicu kako bih mogla reći jesu li kritike poput one da su rupice toliko velike da curi van krv kroz njih istine. Za mene osobno nisu bile. Čitavu noć sam ju imala i niti malo nije procurila. Ležeći je položaj inače taj koji s nekim čašicama predstavlja problem nekim ženama.

Ono što mi se svidjelo kod ove čašice je to da je nastavak kraći nego u ostalih. Izbočenja na njemu su vrlo velika što omogućava vrlo lako vađenje i sprječava klizenje čašice iz ruke. Tako naglašena izbočenja inače mi smetaju, ali na ovoj mi to nije smetalo jer je produžetak mnogo kraći nego kod ostalih čašica. Nije mi smetalo ništa vezano uz ovu čašicu Jedina negativna strana ove čašice je to što izgleda dosta jeftino napravljeno. Nije uopće polirana kako bi se izbjegle izbočene crte na mjestima gdje se dva dijela silikona spajaju kako bi stvorili čašicu. Zbog toga je samo umetanje čašice bilo malo neudobnije nego kod ostalih čašica, ali dok je bila unutra nisam ništa osjetila. Sve ostale čašice (osim Sckoon koja je rađena od jednog komada silikona u jednom kalupu) su rađene na isti način, ali se poliraju kako bi se to izbjeglo i kako bi bile udobnije. Ova čašica ima svoj naziv izbočen na vanjskom dijelu čašice. Ima i oznake za praćenje količine krvi.

Kada bi me netko pitao da mu imenujem jednu najklasičniju menstrualnu čašicu, to bi bila Organicup. Zaista nema neke skupine žena kojoj bih ili ne bih preporučila ovu čašicu s izuzetkom žena koje imaju vrlo nizak cerviks. Dostupna je samo u originalnoj prozirnastoj boji koja je više bijela nego prozirna. Tvrtka Organicup je vrlo ljubazna i odgovara brzo na poruke upućene putem Facebooka.


Model OrganiCup A (manja veličina)
Promjer 38 mm
Visina (bez pipka) 47 mm
Duljina pipka 17 mm
Volumen 23 ml

Boje prozirna (bijela)
Cijena 24€ bez dostave
Materijal Medicinski silikon
Zemlja porijekla Danska
Gdje nabaviti? OrganiCup

* Ovu sam čašicu platila svojim novcem i nisam plaćena za ovu recenziju.

AnaGreen 

O autorici
Ana je najaktivnija članica face grupe o Platnenim ulošcima i Menstrualnim čašicama. Mnogim članicama je pomogla u odabiru njihove prve menstrualne čašice, te i dalje nesebično dijeli savjete i pomoć.
Kao tinejđerica ima svjež pogled na svijet poznat samo ženskom rodu te je cijenjena zbog svojih svjetonazora i širokog znanja o temi.

Nema komentara:

Objavi komentar