Recenzija - Menstrualna čašica Lunette

Menstrualne čašice su još uvijek pomalo tabu tema u Hrvatskoj no ukoliko biste htjele isprobati ovu ekonomski i ekološki najprihvatljiviju varijantu za mjesečnicu, a niste sigurne koju, pročitajte recenziju u nastavku.


Lunette
 
Lunette čašica se, kao i gotovo sve ostale, proizvodi u dvije veličine. Ovom bih prigodom htjela napomenuti kako želim da zaboravite na ono pravilo koje kaže da su veće veličine za žene koje su rodile, a manje za one koje nisu. Svaka stranica to preporuča, ali to nije istina u većini slučajeva. Velika čašica je za osobe s jakim menstruacijama, a manja s ne toliko jakim. Također, većina žena s niskim cerviksom treba manju veličinu.

Lunette model 1 i model 2 su toliko različite da ću nabaviti i manju kako bih jednom i o njoj napisala recenziju. Ovo trenutno je recenzija velike Lunette čašice. Razlika između dva modela je tvrdoća (mala je vrlo mekana, velika medu najtvrđima), širina i dužina naravno. Mala Lunette se općenito preporuča mladim početnicama i djevicama. Veliku Lunette često preporučam ženama koje imaju srednji do visok cerviks te koje su sportski aktivne.

Lunette model 2 je čašica koja se vrlo lako i brzo stavlja i otvara. Nije mi stvarala nikakve neugodnosti ni probleme s obzirom na to da nisam uopće sportski aktivna. Vrlo je kvalitetno napravljena. Pakiranje čašice je vrlo pametno osmišljeno sa zanimljivim porukama za novu korisnicu. Čašica je rađena u Finskoj od medicinskog silikona i jedna je od najpoznatijih maraka čašica. Tvrtka na svom Facebook profilu svakog mjeseca održava nagradne igre za osobe starije od 18 godina (buuu) pa toplo preporučam da se priključite. Možete birati između nekoliko boja, a dostupna je na PreciousStarsPads i FeminineWear.uk. Osoblje je vrlo ljubazno, trudi se da se svaki postojeći problem s čašicom razriješi pod svaku cijenu i vrlo brzo odgovaraju na poruke. Toplo ih preporučam.

Nekih posebnosti ova čašica i nema, osim onog što sam već spomenula. Iako je nastavak vrlo dugačak, a obruči na njemu i dnu čašice vrlo izraženi, te je pola njega vani kod mene, uopće mi to ne smeta. Ova čašica gotovo da ni nema negativnih strana, barem ih ja ne vidim. Tvrtka je vrlo aktivna i trudi se proširiti riječ o čašicama. Zaista za svaku pohvalu.

S lijeva na desno: Lena, Lunette, Super Jennie i Sckoon


Model Model2
Promjer 46 mm
Visina (bez pipka) 52 mm
Duljina pipka 18 mm
Volumen 35 ml

Boje Plava, žuta, narančasta, ljubičasta i prozirna (bijela)
Cijena 23£ s poštarinom s Precious Stars
Materijal Medicinski silikon
Zemlja porijekla Finska
Gdje nabaviti? Popis shopova nađite ovdje, zasad je najpovoljnija opcija Precious Stars.

* Nisam plaćena za ovo, niti sam dobila čašicu za recenziju.

AnaGreen 

O autorici
Ana je najaktivnija članica face grupe o Platnenim ulošcima i Menstrualnim čašicama. Mnogim članicama je pomogla u odabiru njihove prve menstrualne čašice, te i dalje nesebično dijeli savjete i pomoć.
Kao tinejđerica ima svjež pogled na svijet poznat samo ženskom rodu te je cijenjena zbog svojih svjetonazora i širokog znanja o temi.

Nema komentara:

Objavi komentar